Цацаров съди Кирил Петков и Бойко Ноев

d186d0b0d186d0b0d180d0bed0b2 d181d18ad0b4d0b8 d0bad0b8d180d0b8d0bb d0bfd0b5d182d0bad0bed0b2 d0b8 d0b1d0bed0b9d0bad0be d0bdd0bed0b5d0b2
Ексглавният прокурор, подал оставка като ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и настоящ върховен прокурор Сотир Цацаров води гражданско дело срещу премиера Кирил Петков. Цацаров иска да получи 15 000 лв. обезщетение за непозволено увреждане по Закона за задълженията и договорите, който гласи, че „всеки е длъжен да поправи вредите, които виновно е причинил другиму. Във всички случаи на непозволено увреждане вината се предполага до доказване на противното“. Това твърди в свой материал в. „Сега“.

Защо Цацаров съди Петков? Защото Петков казал на 14 януари пред новините на bTV, че достъпът до класифицирана информация на Цацаров е отнет. Цацаров обяснява в исковата си молба, че премиерът е внушил, че той е подал оставка като шеф на КПКОНПИ заради отнетия допуск. Всъщност обаче не било така, защото той подал оставка ден преди да му бъде спрян достъпът до държавна тайна.

Допускът до класицифицирана информация на председателя на антикорупционната комисия Сотир Цацаров е бил отнет неправомерно. 
Това…

Цацаров обяви при отнемането на допуска, че това е политически мотивиран акт и ДАНС е била принудена да го остави без достъп до класифицирана информация от премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков. Според думите му, причината за решението скандалът „ЦУМгейт„. Цацаров поиска и прокуратурата да го провери, заради думите на премиера Кирил Петков, че „има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата“. Прокуратурата направи проверка и не намери нищо във вреда на бившия главен прокурор. А на 25 февруари и Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) му върна достъпа до класифицирана информация.

И още

Цацаров е завел дело за 15 000 лв. и срещу бившия военен министър Бойко Ноев. Причината е интервю на Ноев пред bTV, в което той казва, че „Бойко Методиев Борисов заедно с Гешев и Цацаров са основните проводници на руското влияние в България. Опитите и саботирането на разследванията на терористичната и подривна дейност на руските специални групи в България, взривовете в българските оръжейни заводи, тровенето на български граждани, руския „Турски поток“, спирането на диверсификацията и строителството на газопровода с Гърция – всичко това е пряко влияние на руската държава в България чрез български политици“.

Справка в деловодните регистри показва, че тази искова молба е оставена без движение в края на миналата седмица. Съдът е дал едноседмичен срок на Цацаров да отстрани пропуски в нея. Например – не е посочил адреса на Бойко Ноев, а очаква съдът да го издири служебно. Цацаров не е платил и държавната такса от 80 лв.

Правосъдният министър Надежда Йорданова е поканена да се яви в Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров, който миналата с…

ОЩЕ: Коалицията не прие доклада на КПКОНПИ – изпълнявала политически интереси на ГЕРБ и ДПС

Още от КРИМИ:

БОЕЦ твърди: Следователят, който разследваше опита за убийство на Пеевски, се занимава с Борисов, Горанов и Арнаудова

Прокуратурата няма да разследва Пеевски за продажбата на имоти

20 тона мъртва риба е извадена досега от язовир „Засмяно“

Жестока катстрофа: Жена оцеля по чудо в Дулово (ВИДЕО)

Трима загинаха при тежка катастрофа край Сапарева баня (СНИМКИ)

Прокуратурата разследва 20-те тона мъртва риба край Аксаково

Европрокуратурата разследва български фирми за злоупотреба с евросредства

20 години затвор за Герман Костин за убийството на малкия Никита

МВР подхвана жената на Иван Гешев

Надежда Йорданова: Ще изпратим в Дубай максимално бързо документите за разпит на Божков

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ОТ НЕЙНИЯ ИЗТОЧНИК – КЛИК ТУК

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x