Слави за РСМ: Българи биват унижавани, оставяни без работа, пребивани

d181d0bbd0b0d0b2d0b8 d0b7d0b0 d180d181d0bc d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180d0b8 d0b1d0b8d0b2d0b0d182 d183d0bdd0b8d0b6d0b0d0b2d0b0d0bdd0b8
0000557643 fbh

„Още през октомври, когато в Северна Македония беше приет антибългарския закон за сдруженията и фондациите, написах, че българският парламент трябва моментално да гласува връщането на българското вето срещу Северна Македония. И да поиска срещу падането му защита на българите в Северна Македония, гарантирана от промени в Конституцията“, това написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Facebook профила си.

Той коментира случката със секретаря на българския културен клуб „Цар Борис Трети“, който бе жестоко пребит от трима души в Охрид снощи. Ето целият му пост:

Докато ние се вълнуваме от това, че Бойко Борисов за първи път стъпи в българския парламент от години, докато се вълнуваме дали една криптобанка е платила на българска партия, за да вкара нейни хора в парламента, в Северна Македония се случи нещо ужасно и за съжаление – очаквано.

Трима души са пребили зверски секретаря на българския културен център “Цар Борис Трети” в Охрид. Секретарят Християн Пендиков е в болница със счупена челюст на две места, със счупени ребра и със спукани прешлени.
Християн е пребит зверски, не за да бъде обран, а защото е българин. Къде по света пребиват човек, само защото е българин?

Ами, как къде? В Северна Македония.

А в България на някого пука ли му, че оттатък границата ни български културни центрове биват палени, българи биват унижавани, българи биват оставяни без работа, българи биват пребивани?

Сега българските политици, които носят пряка вина за това, ще напишат декларации, ще осъдят побоя над Християн, ще привикат министъра на външно министерство да говори в парламента… И… толкоз. До следващия побой.
Или до убийството на българин в Северна Македония.

Българското вето срещу Северна Македония беше инструмент правата на българите там да бъдат защитени с моменталното им вписване в Конституцията на републиката като равноправни на всички народи в страната.

А какво стана – шепа национални предатели в българския парламент гласуваха българското вето да падне безусловно и защитата на правата на българите в Северна Македония да бъде отложена за неясното бъдеще.
И какво – да чакаме безропотно това бъдеще, докато в настоящето наши сънародници биват пребивани почти до смърт? Така ли?

Политиците в българския парламент, които гласуваха за падането на ветото, са съучастници в побоя над Християн.
Не, те не насяха бруталните удари върху Християн, но те гледаха безучастно отстрани и оставиха Християн сам.
Утре ще оставят сам някой друг Християн, или някой Петър, или Иван. И ще гледат пак безучастно отстрани.

Още през октомври, когато в Северна Македония беше приет антибългарския закон за сдруженията и фондациите, написах, че българският парламент трябва моментално да гласува връщането на българското вето срещу Северна Македония. И да поиска срещу падането му защита на българите в Северна Македония, гарантирана от промени в Конституцията.

Само така българските политици може да измият националния срам и позор и всички ние да застанем достойно зад Християн, Петър, Иван.

Накрая имам един въпрос към всички вас, които четете тези думи: Когато започнат да избиват българи в Северна Македония, първо – как ще се почувствате, и второ – какво ще направите?

0000557643 article2ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ОТ НЕЙНИЯ ИЗТОЧНИК – КЛИК ТУК

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x