Роскосмос щял да се справи със създаването на бойни ракетни комплекси

d180d0bed181d0bad0bed181d0bcd0bed181 d189d18fd0bb d0b4d0b0 d181d0b5 d181d0bfd180d0b0d0b2d0b8 d181d18ad181 d181d18ad0b7d0b4d0b0d0b2d0b0
Руският президент Владимир Путин и изпълнителният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин са обсъдили по време на среща създаването на съвременни бойни ракетни системи и междуконтинентални балистични ракети. Руският лидер е уверен, че държавната корпорация ще се справи със задачата, заяви в четвъртък, 14 април, казва шефът на Роскосмос, цитиран от ТАСС.

„Можете да се досетите, че разговорът засягаше основно работата по разработката, извършвани от Роскосмос, нашите предприятия, нашето бойно звено на Роскосмос за създаване на най-съвременните, нямащи аналог в света бойни ракетни комплекси и междуконтинентални балистични ракети. …> Той е сигурен, че ще се справим с тази задача“, разказва Рогозин по Първи канал.

Руският президент Владимир Путин и неговият беларуски колега Александър Лукашенко посетиха на 12 април космодрума „Восточни“. Там те се срещнаха с представители на ракетно-космическата индустрия, проведоха тричасови разговори и дадоха съвместна пресконференция. По-късно в Благовещенск Путин се срещнал с Рогозин.

В същото време шефът на Роскосмос заяви, че Русия още не е получила заплащане за полета на американския астронавт Марк Ванде Хей до Международната космическа станция и че държавната корпорация очаква да получи цялата сума на дълга от 2 милиарда рубли (в рубли) през май, съобщава РИА Новости.

„У нас, както и в нефтения и газовия сектор, се задържат плащанията. Тук имаме една американска компания, тя се казва Axiom, която трябваше да плати полета на астронавта Ванде Хей… те все още не са ни превели пари за него. Прилична сума, 2 милиарда рубли“, каза Рогозин в ефира на програмата Голяма игра по Първи канал.

Той уточни, че американските партньори се позовават на „логистични проблеми“ и обещават да платят цялата сума през май. Рогозин подчертава, че не се съмнява, че парите ще бъдат получени и че Роскосмос ще ги получи именно в рубли.

Два дни по-рано Рогозин коментира отказа на Европейската космическа агенция от съвместна работа с Русия по лунните програми.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ОТ НЕЙНИЯ ИЗТОЧНИК – КЛИК ТУК

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x