Продължаваме промяната: Решения на тъмно за РСМ не са взимани

d0bfd180d0bed0b4d18ad0bbd0b6d0b0d0b2d0b0d0bcd0b5 d0bfd180d0bed0bcd18fd0bdd0b0d182d0b0 d180d0b5d188d0b5d0bdd0b8d18f d0bdd0b0 d182d18a
0000526154 fbh

Страната ни ще получи 12 милиарда лева безвъзмездна помощ от Европейския съюз по окончателно одобрения Плана за възстановяване и устойчивост.

„Най-важното е, че госпожа Фон дер Лайен даде много висока оценка за Плана за възстановяване и развитие. Един от най-зелените и най-амбициозните в Европа. Това е план, който ще подготви България за бъдещето. Да имаме една реформирана България, енергийно независима България, свързана България – и дигитално, и от гледна точка на транспорт“, коментира депутатът от „Продължаваме промяната“ Виктор Насър в „Денят ON AIR“.

Той обърна внимание, че България трябва да изпълни препоръчани от ЕК реформи. По думите му реформата е вид инвестиция – тя се планира и след това има възвръщаемост.

„В текущата версия са взети предвид всички забележки от ЕК. Планът е адаптиран и изключително високо оценен от ЕК. Планът е публичен и достъпен в кратка форма и в детайлна“, подчерта Насър пред Bulgaria ON AIR.

„В енергетиката имаме доста иновативен подход. Имаме проект за батерии. Ние ще запазим Маришкия басейн функциониращ. Проектът за батерии може да доведе и до сериозни инвестиции в производството. Батериите разрешават най-големия проблем на енергийните пазари, които се различават с това, че те не могат да съхраняват продукта, с който търгуват. Електричеството ще може да се съхрани, когато цената е ниска, а когато имаме пиково потребление и цената е висока, да се използва“, поясни депутатът.

Той изтъкна, че въглищата са много важна част от българския енергиен микс. Насър добави, че въглищните централи продължават да работят и ще се оптимизира балансът, в който да се намалят емисиите, но да продължат да работят. Целта е да се намали енергийната ни зависимост чрез изграждането на интерконектора с Гърция.

„България е добър член на ЕС по всички въпроси, не само по въпроса за присъединяването на Северна Македония и Албания в ЕС. Нямаме никакви различия от това, което досега се е говорило. Работят комисиите, работи се по плана. Решения на тъмно не са взимани“, подчерта Насър.

„В последните десетина години сякаш забравихме какво е широка коалиция да управлява България. Основният механизъм е диалог. В тази коалиция може да има различия, но те се изчистват. За БНБ има двама кандидати. Те са допуснати от бюджетна комисия и предстоят обсъжданията и гласуването в пленарна зала. Четворната коалиция, която в момента управлява, е изключително добър механизъм за защита за интереса на хората“, заяви депутатът.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ОТ НЕЙНИЯ ИЗТОЧНИК – КЛИК ТУК

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x