Проверката за ремонт на клиника в „Александровска“ отива в прокуратурата

d0bfd180d0bed0b2d0b5d180d0bad0b0d182d0b0 d0b7d0b0 d180d0b5d0bcd0bed0bdd182 d0bdd0b0 d0bad0bbd0b8d0bdd0b8d0bad0b0 d0b2 d0b0d0bb
Проверката, свързани с ремонт на покрива на клиниката по алергология на болница “Александровска“, отива в прокуратурата. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Проверката е извършена от служители от отдел „Икономическа полиция“ в ГД „Национална полиция“ след сигнал за нередности.

За ръст на заплатите в здравеопазването са се договорили снощи на среща при премиера Кирил Петков от Национален синдикат „Защита“. Пред…

След като е изискана документация от лечебното заведение било установено, че първоначалният ремонт е извършен през 2018 г. Поради некачественото изпълнение седем месеца по-късно, на 21 август 2018 г., се е наложило затваряне на клиниката.

В хода на проверката било констатирано, че обществената поръчка за ремонта е възложена през 2017 г. от тогавашното ръководство на болницата, като контролът е трябвало да бъде осъществяван от отговорника за материално-техническата база на лечебното заведение.

Първоначално е било заявено, че ремонтът ще обхваща площ от 350 кв. м, но при изпълнението е извършено плащане за 695 кв. м.

Проверяващите са установили и нередности около документацията, с която са ставали плащанията за строително-ремонти дейности на стойност 323 687, 32 лв. – наличие на множество неспазени изисквания на условията за плащане, заплатени двойно повече като количество квадратни метри, без наличие на документи, които да удостоверяват поради каква причина по договора се е наложило това.

Тече проверка в УМБАЛ „Александровска“ за договорите за външни услуги в периода 2014-2020 г. Това каза министърът на здравеопазването А…

Заключението на разследващите е, че е налице основание за започване на досъдебно производство за сключване на неизгодна сделка и безстопанственост, както и за неправомерно облагодетелстване от изпълнителя на строително-ремонтните дейности.

ОЩЕ: Медици на протест пред Александровска болница, имали очаквания към министър Сербезова

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ОТ НЕЙНИЯ ИЗТОЧНИК – КЛИК ТУК

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x