Петков пита: Има ли смисъл от НС? Депутати се обидиха

d0bfd0b5d182d0bad0bed0b2 d0bfd0b8d182d0b0 d0b8d0bcd0b0 d0bbd0b8 d181d0bcd0b8d181d18ad0bb d0bed182 d0bdd181 d0b4d0b5d0bfd183d182d0b0
0000526190 fbh

Скандал в парламента по време на блиц контрола. Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ попита премиера Кирил Петков защо твърди, че депутатът Делян Пеевски е оказвал влияние на бившия министър-председател Бойко Борисов.

„Хората заявяват, че Вие сте марионетка на Иво Прокопиев и по Ваш образ и подобие ли твърдите това за Делеян Пеевски?“, скочи Кадарадйъ.

Това провокира Петков.

„Стоя пред вас и се чудя какъв е смисълът от тази институция, когато се задават такива въпроси. Тук сме да мислим за политиката на правителството, да мислим за стратегия за развитието на България или да използваме обидни думи към българските институции. Искам да Ви уверя, че разликата между Вас и мен, е че аз съм напълно независим“, отсече той.

„От кого сте независим? Иначе оценка ми е, че става практика вихрушката на тази власт да лъже в сложната ситуация, в която се намира“, обръна се към премиера лидерът на ДПС.

Радослав Чолаков от ГЕРБ поиска Петков да се извини веднага на Народното събрание.

Шефът на НС Никола Минчев обаче му опонира като посочи, че изказването на премиера е било в контекста на „ако ще се задават такива въпроси“.

Маноил Манев от ГЕРБ също се възмути от думите на Петков.

„Шизофренията в нашето НС достигна своя връх отдава. Г-н Минчев, Вие трябва да решите дали сте адвокат на Петков или сте председател на НС. След Вашата намеса по процедурата на Чолаков аз и надявам се всички депутати, държат вече и на Вашето извинение, защото ако премиерът или друг заяви, че не вижда смисъл от институцията на Народното събрание, председател на Народно събрание да го защитава това поне на мен не ми се вижда нормално“, каза той.

Искрен Митев от ПП пък призова опозицията да се извини и то не само на НС, но и на българските граждани, че прави институция безсмислена с безумните въпроси, които задава.

„Празни обвинения, лъжливи твърдения, лични обиди, а не въпроси. Моля,г-н председателстващ Вие да помолите опозицията да се извини не само на НС, но и на българските граждани“, призова той.

0000526190 article2ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ОТ НЕЙНИЯ ИЗТОЧНИК – КЛИК ТУК

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x