Иван Иванов: Поскъпването на горивата е пагубно за земеделците

d0b8d0b2d0b0d0bd d0b8d0b2d0b0d0bdd0bed0b2 d0bfd0bed181d0bad18ad0bfd0b2d0b0d0bdd0b5d182d0be d0bdd0b0 d0b3d0bed180d0b8d0b2d0b0d182d0b0

Иван Иванов: Поскъпването на горивата е пагубно за земеделците

Снимка: БГНЕС

„Държавите от Западните Балкани остават ключови стратегически партньори за България“, заяви министърът на земеделието Иван Иванов по време на участието си в Министерската среща в рамките на Берлинския процес и диалога по селскостопанска политика: Германия – Западни Балкани в Берлин, цитиран от пресслужбата на МЗ. Той допълни още, че българското правителство подкрепя и насърчава всички инициативи, които са в интерес на задълбочаване и засилване на сътрудничеството в областта на селското стопанство.

Министерската среща е под съвместното председателство на Федералното министерство на прехраната и земеделието на Германия и Постоянната работна група за регионално развитие на селските райони (SWG RRD), в която Министерството на земеделието на България има статут на наблюдател.

По време на срещата участващите министри и ръководители на делегации обсъдиха редица актуални теми за Европа и региона като последиците от пандемията от Ковид-19 и войната в Украйна, и негативното им влияние върху селското стопанство.

„Продължаващото покачване на цените на горивата, електроенергията и суровините оказва пагубно влияние върху сектора и е необходимо предприемането на незабавни и решителни действия, както и да се търсят възможности за постигне на устойчива продоволствена сигурност“, подчерта българският министър.

Беше коментирана също и Декларацията за Зеления дневен ред на Западните Балкани, подписана в София през 2020 г., която се фокусира върху зелените политики, опазването на околната среда, смекчаването на последиците от изменението на климата, устойчивите хранителни системи и не на последно място – увеличаване на конкурентоспособността и доходите на фермерите.

0000525874 article2ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ОТ НЕЙНИЯ ИЗТОЧНИК – КЛИК ТУК

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x