ГДБОП се оплаква: Прокуратурата бави наши арести по 15 случая с организирани престъпни групи

d0b3d0b4d0b1d0bed0bf d181d0b5 d0bed0bfd0bbd0b0d0bad0b2d0b0 d0bfd180d0bed0bad183d180d0b0d182d183d180d0b0d182d0b0 d0b1d0b0d0b2d0b8 d0bd

МВР публикува списък на 15 разследвания на ГДБОП, по които арестите са неосъществени заради липса на санкция от наблюдаващия прокурор – от гледна точка на полицията.

За спирането или забавянето на работата по тези досъдебни производства, още през октомври миналата година главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров изпрати писмо до Инспектората на Висшия съдебен съвет. В него той информира за възникващите от това затруднения в разследването на организирани престъпни групи, информират от МВР.

Антимафиоти задържаха участник в международна престъпна група, създаваща и разпространяваща материали със сексуална експлоатация на дец…

Според вътрешното министерство има тенденция наблюдаващите прокурори да отменят реализацията на специализирана полицейска операция, въпреки че предварително е създадена организация и е съгласувана дата за това.

Съгласно версията на полицията, че наблюдаващите прокурори отменят реализацията, като посочват следните мотиви за общо 15 досъдебни производства:

1. Висока натовареност на наблюдаващите прокурори от Специализирана прокуратура

2. Допълнително прецизиране на адресите и лицата, спрямо които да бъдат извършени ПСД с оглед тяхното намаляване

1.111 кг. кокаин са задържани при операция на ГДБОП в Сандански в момент на сделка, съобщи БНТ.  
При операция на ГДБОП са а…

3. Неконкретизирано устно разпореждане на Административния ръководител на Специализирана прокуратура

В списъка, който МВР разпространи до медиите, има разследванията корупция, неизгодни сделки, пране на пари и дори трафик на хора. Пълният списък вижте ТУК!

„В хода на работата по документиране на престъпната дейност на групите се провеждат множество срещи между разследващите екипи на ГДБОП и наблюдаващите прокурори по съответните дела. След като екипите изпълнят в цялост указанията на наблюдаващите прокурори, служителите уговарят дата или срок, в който да се пристъпи към задържане на участниците в организираната престъпна група.

От страна на разследващите екипи се предприемат необходимите действия с цел организация на процесуално-следствени действия и обезпечаване на лица и адреси, подготвят необходимите планове и заповеди. Оказват съдействие на прокурорите за внасянето на исканията за определения за адресите и лицата по досъдебните производства.

Група за разпространение на наркотици е заловена при операция на ГДБОП, която се провежда на столичния бул „България“.
Арестувани са ч…

Въпреки това по тези 15 досъдебни производства до арести не се е стигнало, въпреки готовността за действие на ГДБОП“, посочват от МВР.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ОТ НЕЙНИЯ ИЗТОЧНИК – КЛИК ТУК

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x