В Helpbook зачестяват сигналите за бездомни агресивни кучета

d0b2 helpbook d0b7d0b0d187d0b5d181d182d18fd0b2d0b0d182 d181d0b8d0b3d0bdd0b0d0bbd0b8d182d0b5 d0b7d0b0 d0b1d0b5d0b7d0b4d0bed0bcd0bdd0b8

В Helpbook зачестяват сигналите за бездомни агресивни кучета

Снимка: БГНЕС

Със затопляне на времето в платформата на Helpbook.info все повече зачестяват сигналите за бездомни агресивни кучета. В днешния обзор ще ви запознаем подробно с молбата на наш потребител от град Варна:

„На територията на ВВМУ открай време пребивават безстопанствените кучета каквито има и в района около сградата на БМКЦ, където всички деца – ученици играят ежедневно. В началото бездомните кучета бяха 2-3 и без прояви на агресия. След приключването на лятната ваканция през 2020 г. при завръщането ни в училище забелязахме, че броят на бездомните кучета се е увеличил. Заформилата се глутница първоначално не представляваше притеснение, докато не зачестиха ситуации с кучетата, предизвикващи страх и уплах у децата и родителите.

Първоначално те се проявяваха под формата на лаене и спускане към хората без физически контакт, но в последствие нещата доведоха и до хапане. Към днешна дата вече има двама захапани възрастни от бездомните кучета в района на училището ни – учител и родител. Предвид затоплянето на времето и все по-продължителното пребиваване на учениците навън се обръщам към вас за съдействие, за да предотвратим възможността за инциденти с децата. Ние от своя страна опитахме вариантите, които бяха по силите ни – разговаряхме с ръководството на БМКЦ, както и на ВВМУ с молба да ни съдействат, но за съжаление те също нямат решение за изход от тази ситуация.

Свързвахме се с различни организации, за да ни предложат варианти как да се справим с проявите на агресия от страна на кучетата, но решение на проблема няма. Голяма част от децата вече имат създаден страх, също и самите родители. Всички са сериозно притеснени, че във всеки един момент някое от децата може да бъде нападнато или наранено докато играе навън по време на почивките в училище“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

0000526895 article2ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ОТ НЕЙНИЯ ИЗТОЧНИК – КЛИК ТУК

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x