Версия за убийството на бивш полицай в София – неуредени финансови въпроси

d0b2d0b5d180d181d0b8d18f d0b7d0b0 d183d0b1d0b8d0b9d181d182d0b2d0bed182d0be d0bdd0b0 d0b1d0b8d0b2d188 d0bfd0bed0bbd0b8d186d0b0d0b9 d0b2
Работи се по няколко версии,за убийството на бившия полицай Любомир Иванов, но основната сред тях е убийство заради неуредени финансови въпроси от престъпна дейност“. Това каза Стойно Цветков, ръководител на отдел „Разследване“ в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Софийската градска прокуратура (СГП) и СДВР дадоха съвместен брифинг за хода на разследването.

„Дали жертвата е дължал пари, дали е откраднал пари, това тепърва се изяснява. В престъпната дейност, която е осъществявана е имало поток на пари, които в момента установяваме“, допълни Петър Петров, началник на Криминална полиция. Той заяви, че няма информация в МВР да е постъпвал сигнал, че Любомир Иванов се е занимавал с фабрика за нелегални цигари.

МВР и прокуратурата имат достатъчно доказателства за едното от двете лица, задържани във вчерашната операция при издирването на убиеца на бившия полицай. Това е предполагаемият физически извършител на престъплението. На него вече му е повдигнато обвинение за предумишлено убийство, уточни Цветков.

Самото убийство е било планирано и организирано предварително. „Извършителят се е упражнявал да стреля с оръжие със същия калибър като това, с което е извършено убийството, проучил е добре района и е подсигурил автомобил, с който да напусне местопрестъплението“, съобщи прокурор Иво Илиев.

„Към момента доказателства имаме за едното лице, за заподозрения като помагач не можем да сме категорични, че има участие в извършеното деяние, каза Цветков.

МВР пусна кадри от задържането на заподозрения за убийството на бивш полицай. Спецакцията на жандармерията и баретите беше проведена вч…

Той потвърди, че се издирва още едно лице като евентуален съучастник. От СДВР обаче отказват да кажат дали става въпрос за поръчителя на покушението. Оръжието, с което е извършено убийството, все още не е открито.

Двамата задържани са криминално проявени.

Припомняме, че показното убийство в София на Любомир Иванов, бивш служител в отдел Криминална полиция на СДВР, бе извършено на 25 март в двора на жилищна кооперация в ж.к. „Лозенец“ близо до столичен МОЛ. Жертвата почина на път за болницата.

При вчерашната операция са извършени обиски на множество адреси в София и на два, които са извън столицата.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ОТ НЕЙНИЯ ИЗТОЧНИК – КЛИК ТУК

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x