Балабанов: ИТН няма да напусне коалицията заради шефа на БНБ

d0b1d0b0d0bbd0b0d0b1d0b0d0bdd0bed0b2 d0b8d182d0bd d0bdd18fd0bcd0b0 d0b4d0b0 d0bdd0b0d0bfd183d181d0bdd0b5 d0bad0bed0b0d0bbd0b8d186d0b8
0000526096 fbh

Не кандидатурите за управител на БНБ, а казуси с търгуването на национални интереси категорично застрашават отношенията в една коалиция, смята депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Коментарът му дойде, след като партийният лидер Слави Трифонов написа пост в социалната мрежа Facebook, в който отправи остри критики към премиера Кирил Петков заради позицията муза ветото върху старта на преговорите за членство в ЕС на РМС и кандидата за управител на БНБ от ИТН Любомир Каримански.

„Има неща, които са надпартийни, които не подлежат на никакви договорки“, посочи Балабанов и посъветва въпросите да се отправят към премиера по отношение на позицията му за РСМ.

„България не е за продан, няма цена, на която да се продаде националния интерес, нашата история, която е хилядолетна и нашите исторически отношения с РСМ независимо кой е министър-председател“, каза той.

Относно номинацията на Каримански Балабанов потвърди категоричната подкрепа на ИТН за него. „Ние ще си стоим зад нашия кандидат безапелационно. Другата седмица това ще се реши в пленарна зала“, отсече той.

Балабанов обаче беше категоричен, че ИТН няма да напусне коалицията заради шефа на БНБ.

„Нито ще си тръгнем, нито ще бъдем обидени, ако другият кандидат спечели. Казуси с търгуването на национални интереси, категорично застрашават отношенията в една такава коалиция. Надяваме се тези, които са си мислели, че ще продадат националните ни интереси да ревизират позициите си, защото в противен случай такива казуси са много по-сериозен проблем, отколкото гуверньор“, каза той.

А Андрей Гюров, който е другият претендент за управител на БНБ и фаворит на премиера, коментира, че няма основание да оттегля кандидатурата си.

„ДБ вече излязоха с позиция в полза на моята номинация, провеждам разговори с БСП, те ще вземат решение на заседание на група следващата седмица, обясни той, като  добави, че разговорите с тях са били много добри“, каза той.

0000526096 article2ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ОТ НЕЙНИЯ ИЗТОЧНИК – КЛИК ТУК

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x